احترام همدان به میراث سینوی

احترام همدان به میراث سینوی
جشن تولد بوعلی در آرامگاه این دانشمند برگزار شد

 

 

 

آیین بزرگداشت و ادای احترام به مقام شیخ‌الرئیس بوعلی‌سینا در شامگاه پنج‌شنبه 31 امردادماه 1398 در آرامگاه این فیلسوف و طبیب ایرانی برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا در این آیین که میهمانانی از پایتخت حضور داشتند، همدانی‌ها برای تکریم ابن‌سینا در بام آرامگاه او حاضر شدند و در آیینی که همه‌ساله به مناسبت روز بزرگداشت ابن‌سینا، روز پزشک و روز همدان برپا می‌شود، یاد شیخ‌الرئیس را گرامی داشتند.

 

در ابتدای این آیین از نمونه نیم‌تنه بوعلی‌سینا که توسط بنیاد بوعلی طراحی و اجرا شده است، رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا این نیم‌تنه بنا به مصوبه هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا در راستای دفاع از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس و معرفی جهانی این فیلسوف و طبیب بزرگ، بر اساس تصویر مصوب انجمن آثار ملی در سال 1324 خورشیدی، توسط استاد هادی عرب‌نرمی از مجسمه‌سازان نامدار کشور ساخته شده است.

 

بنا به این گزارش مقرر شده است که هدیه و نصب این تندیس در خارج از کشور با هماهنگی و حمایت مالی وزارتخانه‌های خارجه، علوم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با هدف تأکید بر اشتراکات فرهنگی و بهره‌مندی از میراث مشترک ابن‌سینا در کشورهای اسلامی و نیز سایر کشورها انجام شود.

وزیر علوم: ابن‌سینا از شخصیت‌های نادر جهانیست

به گزارش ایسنا، منطقه همدان، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آئین گفت: به همدانی بودنم افتخار می‌کنم چرا که اینجا مدفن ابن‌سینا جزو شخصیت‌های بی‌بدیل جهان است و بعد از اسلام از شخصیت‌های نادر جهان بود که از جنبه‌های مختلف تخصص داشت و پزشکی فقط یک تخصص او بوده است.

 

وی افزود: همدان به لحاظ سرمایه‌های علمی سرزمینی است که مشاهیر عظیمی را در دل خود داشته و شاخ و برگ دانش پژوهشی را در اینجا برافراشته است.

وزیر علوم ادامه داد: تمام این داشته های غنی سرمایه ملی ما هستند که در راستای همدلی و همبستگی باید از آنها استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: ما در دنیا از طریق این شخصیت پیوستگی و همدلی ملل دنیا به ویژه سرزمین‌هایی که روزی در اختیار ایران بودند و مستکبران آنها را در مرز و بوم سیاسی قرار دادند را می توانیم به طور قطع قوت بخشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان: افزایش دانشجویان خارجی در آینده نزدیک

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان نیز گفت: دانشجویان خارجی دانشگاه ابن‌سینا در آینده نزدیک به ۳۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

دکتر رشید حیدری مقدم با بیان اینکه بیش از ۱۵۰۰ پزشک و رزیدنت در همدان داریم که از این تعداد ۱۳۰۰ پزشک و بیش از ۲۰۰ رزیدنت است، افزود: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی با ۶هزار و۵۰۰ دانشجو در مقاطع کاردانی تا فوق تخصص و ۵۰۰ عضو هیئت علمی تمام رشته‌های بالینی پزشکی و ۲ رشته فوق تخصصی را در خود دارد که تمام رشته‌ها مختص به رشته‌های پزشکی نبوده و در دندانپزشکی نیز همه رشته‌ها را داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی سال ۶۵ از وزارت علوم جدا شده و اکنون سی و پنجمین دوره فارغ‌التحصیلی دانشجویان این مجموعه را جشن می گیریم.

وی تاکید کرد: یکی از اتفاقاتی که از چند سال پیش دنبال شده بین‌المللی شدن دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا است به طوریکه اکنون ۱۰۰ دانشجو از ۸ کشور در همدان مشغول به تحصیل با تخصص‌های بالینی در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی داریم که این تعداد در سال‌های آینده به بیش از ۳۰۰ نفر افزایش خواهد یافت.

حیدری‌مقدم تصریح کرد: خوشبختانه با بخش خصوصی ۲۰ بیمارستان در همدان وجود دارد و ۱۸ تا ۲۲ درصد بیماران از استان های همجوار است و مشکلات درمانی غرب کشور را درمان می کند و از سرریز شدن این بیماران به تهران جلوگیری می کند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین اتفاقات استان وجود بارگاه شیخ‌الرئیس است که به عنوان برند همدان شناخته می‌شود و در روز داروساز از کمیسیون بهداشت مجلس و تمام روسای علوم پزشکی‌های کشور دعوت خواهیم کرد تا در همدان حضور پیدا کنند و در سال ۹۹ برنامه ملی را به محوریت ابن‌سینا برگزار کنیم.

استاندار همدان: حوزه پزشکی همدان به سمت گردشگری سلامت می‌رود

استاندار همدان نیز در این آئین گفت: باتوجه به پتانسیل بالای همدان حوزه پزشکی به سمت گردشگری سلامت می‌رود.

سیدسعید شاهرخی اظهار کرد: با مصوبه مجلس و همه نمایندگان، استان همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن انتخاب شده که این ریشه در تاریخ دارد به طوریکه ۱۸۰۰ اثر تاریخی در همدان داریم که ۱۰۶۱ اثر ثبت ملی شده که نمونه‌ای از همه یافته‌های دنیا در همدان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شهر جهانی لالجین و کشاورزی ملایر بخشی از میراث جهانی همدان است، تأکید کرد: همدان ۵۰۰ سال پایتختی امپراطوری ایران را در کارنامه خود داشته و ۳۵۰۰ سال مدنیت در دل خود دارد که هیچ شهری در جهان به قدمت و پابرجایی همدان وجود ندارد.

استاندار همدان عنوان کرد: مردم این خطه همیشه حافظ آرمان‌های انقلاب بوده به طوریکه ۱۳ سردار همدانی به فرمان مقام معظم رهبری مقام سرداری گرفتند.

شاهرخی افزود: وجود ۵۶۰ متخصص، ۴۲ فوق تخصص در استان، وجود هزار میلیارد سرمایه‌گذاری در زمینه پزشکی، وجود مرکز جامع سرطان، ساخت فاز دوم بیمارستان تخصصی فاطمیه و اکباتان و دریافت مجوز بیمارستان هزار تختخوابی از افتخارات همدان است.

 

رئیس بنیاد بوعلی: جلوی مصادره بوعلی را بگیریم

رئیس بنیاد علمی وفرهنگی بوعلی‌سینا نیز گفت: گله دارم که در بردن نام بوعلی‌سینا اسم حسین را حذف می‌کنید در حالیکه نام حسین را باید به گوش جهانیان برسانیم.

آیت الله غیاث‌الدین طه‌محمدی افزود: بوعلی افتخار عالم تشیع، مرد عقل، عرفان، تفکر، تدین و نهایتاً پزشکی است و ما نتوانستیم بوعلی را در دنیا معرفی کنیم.

وی تاکید کرد: بوعلی‌سینا به بشریت تعلق دارد و از مسئولان توقع داریم در راه معرفی این شخصیت بزرگ که در حال مصادره است، تلاش کنند.

دکتر بلخاری: عقلانیت ابن‌سینا در جامعه ایرانی برجسته است

همچنین به گزارش خبرگزاری فارس رئیس انجمن آثار و مفاخر ایران با بزرگداشت نام و یاد بوعلی‌سینا توضیحاتی از اقدامات انجام شده برای حفظ جایگاه نخبگان کشور در انجمن نخبگان به ویژه ابن‌سینا بیان داشت و خاطر نشان کرد: همایش هزاره بوعلی‌سینا و چاپ بسیاری از آثار این دانشمند عالیقدر از جمله این اقدامات بود و در چند روز آینده نیز تعدادی از این آثار باز نشر می‌شود.

 

حسن بلخاری با بیان اینکه انجمن مفاخر ایران در گشودن افق‌های جدید موفق بوده و کاروان فرهنگ و تمدن کشور را پیش می‌برد گفت: ماهانه برنامه‌هایی با همین اهداف برگزار می شود به طور مثال به تازگی مراسم بزرگداشت آیت‌الله زاده شیرازی از چهره‌های ماندگار معماری و مرمت کشور برگزار شد.

 

عضو هیئت امنای بنیاد بوعلی، نقش بوعلی‌سینا را در حوزه تمدن ستود و خاطرنشان کرد: عقلانیت ابن‌سینا در جامعه ایرانی و شیعی بسیار برجسته است و ایرانیان از نظر این میزان تاثیرگذاری فرهنگی در جهان بی‌نظیر هستند به طوری که اروپائیان از ابن‌سینا به عنوان ابن‌سینای بزرگ یاد می کنند.

حاجی‌بابایی: همدان قطب پزشکی شده است

به گزارش خبرگزاری تسنیم در این مراسم حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با پیگیری مکرر توانستیم نام همدان و بوعلی‌سینا را به دو دانشگاه بین المللی همدان باز گردانیم، گفت: امروز استان همدان توانسته به قطب پزشکی کشور تبدیل شود چرا که زیرساخت‌های لازم را ایجاد کرده  است.

وی با اشاره به اینکه بیان برخی پروژه به زبان کار راحتی است اما عملی کردن آنها بسیار سخت است، ابراز کرد: ما توانستیم با ایجاد توریسم پزشکی فضایی در استان ایجاد کنیم که یک بیمار بتواند هنگام مراجعه به بیمارستان‌های همدان، خانواده خود را نیز همراه خود بیاورد.

نماینده مردم همدان در مجلس با تشریح ظرفیت‌های گردشگری در استان ابراز کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در عرصه گردشگری و اسکان مسافران در استان انجام شده است اما واقعیت این است که حجم گردشگرانی که به استان همدان می‌آیند در دو سال گذشته بیش از دو برابر شده است به همین دلیل ما به امکانات بیشتری در این عرصه نیاز داریم.

خجسته: همدان در عرصه گردشگری جایگاه دارد

امیر خجسته دیگر نماینده همدان در مجلس نیز با بیان اینکه همدان توانسته جایگاه خود در عرصه گردشگری را پیدا کند، افزود: هزار و 800 جاذبه تاریخی و طبیعی در استان همدان وجود دارد که سبب جذب سرمایه گذاری‌های کلان به استان شده‌اند، ظرفیتی که باید به درستی از آن استفاده کرد چرا که اشتغال و درآمد پایدار را برای مردم همدان به ارمغان می‌آورد.

گفتنی است؛ آئین بزرگداشت بوعلی‌سینا و روز همدان به صورت مستقیم از آرامگاه ابن‌سینا و از سیمای استانی همدان، شبکه جام‌جم و شبکه پنج در قالب برنامه «شب فیروزه‌ای» پخش شد و از انیمیشن بوعلی نیز رونمایی شد.

 

 

۱ شهریور ۱۳۹۸ ۱۲:۳۰
روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از خبرگزاری‌ها |
تعداد بازدید : ۲,۳۴۹
کد خبر : ۷۳۳

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید