فراخوان دهمین دوره‌ جایزه‌ رضا داوری‌اردکانی اعلام شد

فراخوان دهمین دوره‌ جایزه‌ رضا داوری‌اردکانی اعلام شد
دهمین دوره‌ جایزه‌ «دکتر رضا داوری‌اردکانی» به منظور تجلیل از دانشجویان مقطع دکتری رشته‌ فلسفه، با مشاوره، هم‌فکری و حمایت معنوی این اندیشمند ایرانی برگزار می‌شود.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از گروه علمی ایرنا از فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، دهمین دوره‌ جایزه‌ «دکتر رضا داوری‌اردکانی» توسط مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود و دانشجویان دکترای رشته‌ فلسفه‌ غرب که در سال ۱۴۰۲ از رساله‌ خود دفاع کرده‌اند، می‌توانند فایل پی‌دی‌اف رساله‌های خود را حداکثر تا پایان آذرماه به نشانی الکترونیکی bookcityaward@gmail.com ارسال کنند.

 

هیأت داوران این جایزه را رضا داوری‌اردکانی، پرویز ضیاء‌شهابی، شهرام پازوکی، سیدحمید طالب‌زاده، سیدمحمدرضا حسینی بهشتی، جواد صافیان و علی‌اصغر مصلح به دبیری علی‌اصغر محمدخانی تشکیل می‌دهند.

 

بر اساس فراخوان منتشر شده این‌ دوره از جایزه داوری اردکانی، پژوهشگران شرکت‌کننده در این‌ رویداد باید از ارسال پایان‌نامه‌هایی که پیش یا پس از زمان مقرر و در مقاطع تحصیلی دیگر نوشته شده، خودداری کنند.

 

اولین دوره‌ جایزه‌ دکتر رضا داوری‌اردکانی ویژه دانشجویان دکتری فلسفه در خرداد ۹۴ برگزار شد.

 

فیلسوف و نویسنده سیاست و فرهنگ در ایران در یک نگاه

داوری اردکانی، ۱۵ خرداد ۱۳۱۲ خورشیدی در اردکان به دنیا آمد. تحصیلات خود را تا دوره متوسط در زادگاهش سپری کرد، سپس به اصفهان رفت و دوران نوجوانی و جوانی خود را در آنجا گذراند و در ۱۳۳۰ خورشیدی از دانش‌سرای مقدماتی اصفهان دیپلم گرفت و در همان سال در وزارت فرهنگ استخدام شد و چند سال در مدارس شهرهای اردکان، اراک، قم و تهران تدریس کرد.

 

وی در طول سال‌های ۱۳۳۳ تا ۱۳۳۴ خورشیدی برای فراگیری مقدمات علوم دینی اسلامی به مدرسه صدر اصفهان رفت و بعد از آن تحصیلاتش را در رشته فلسفه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران تا درجه دکتری ادامه داد و در ۱۳۴۶ خورشیدی از رساله خود با عنوان «حکمت عملی افلاطون و ارسطو و تأثیر آن در فلسفه سیاسی فارابی» به راهنمایی دکتر یحیی مهدوی دفاع کرد.

 

داوری اردکانی پس از پایان تحصیل در ۱۳۴۶ خورشیدی از آموزش و پرورش به دانشگاه تهران منتقل شد و به عنوان عضو هیات علمی این دانشگاه شروع به خدمت کرد. او در طول سال‌های ۱۳۵۰ و ۱۳۵۱ خورشیدی در دانشگاه سوربن پاریس، در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷ خورشیدی در انگلیس و در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ خورشیدی در دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به مطالعه و پژوهش پرداخت.

 

این فیلسوف ایرانی در ۱۳۶۲ خورشیدی به درجه استاد تمامی دانشگاه تهران نائل آمد و در این سال‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی، فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی، بنیاد ایران‌شناسی و شورای عالی یونسکو در ایران مسئولیت‌هایی داشت که این‌ها بخشی از جایگاه علمی این شخصیت فرهنگی به شمار می‌آیند.

 

داوری اردکانی در زمینه تالیف کتاب، مقاله، سخنرانی و طرح‌های پژوهشی بسیار پر کار بوده به گونه‌ای که ۶۰ عنوان کتاب تالیف و چند عنوان کتاب هم ترجمه کرده است که از مهم‌ترین کتاب‌هایش می‌توان به این آثار اشاره کرد: نقد فرهنگ توسعه نیافتگی (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۹؛ کرونا، بلایی طبیعی یا تاریخی (نشر کتاب برتر، ۱۳۹۹)؛ درباره علوم انسانی (انتشارات پژوهشکده علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، ۱۳۹۸)؛ خرد و توسعه (انتشارات سخن، ۱۳۹۷)؛ اکنون و آینده ما (انتشارات نقد فرهنگ، ۱۳۹۶)؛ فلسفه، سیاست و خشونت (انتشارات هرمس، چاپ اول: ۱۳۸۵)؛ فلسفه و انسان معاصر (مؤسسه توسعه دانش و پژوهش، ۱۳۸۳)؛ فلسفه تطبیقی (انتشارات ساقی ۱۳۸۳ و در ۱۳۹۱ توسط انتشارات سخن تجدید چاپ شد)؛ اندیشه و تمدن غربی (انتشارات ساقی، ۱۳۸۰)؛ سیری انتقادی در فلسفه کارل پوپر (مؤسسه اندیشه اسلامی، چاپ اول: ۱۳۷۹)؛ فرهنگ، خرد و آزادی (انتشارات ساقی ۱۳۷۸).

 

از افتخارات داوری اردکانی به کسب نشان درجه یک دانش از رئیس‌جمهوری وقت در ۱۳۸۴ خورشیدی، دریافت عنوان استاد نمونه کشور در سال‌های ۷۶-۱۳۷۵، انتخاب به عنوان چهره ماندگار فرهنگی کشور در ۱۳۸۱، کسب عنوان فارابی‌شناس برجسته ایران (مفاخرپژوه برجسته) و دریافت تندیس ویژه فارابی از رئیس جمهوری وقت در نخستین جشنواره بین‌المللی فارابی در ۱۳۸۶، کسب عنوان فیلسوف فرهنگ و تجلیل از طرف مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و چندین نهاد علمی و پژوهشی کشور در ۱۳۸۷ خورشیدی می‌توان اشاره کرد.

 

 

 

۵ آذر ۱۴۰۳ ۰۹:۳۹
خبرگزاری ایرنا؛ یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |
تعداد بازدید : ۸
کد خبر : ۱,۳۳۳

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید