تایید مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان: سقف آرامگاه بوعلی بعد از مرمت باز هم نم پس می‌دهد / سقف آرامگاه در طراحی اولیه مجهز به سیستم زهکشی بوده است

تایید مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان: سقف آرامگاه بوعلی بعد از مرمت باز هم نم پس می‌دهد / سقف آرامگاه در طراحی اولیه مجهز به سیستم زهکشی بوده است
طرح اولیه اجرا شده توسط معمار بنا یعنی «هوشنگ سیحون» عایق ایزوگام و موزائیک نبوده بلکه این دو نوع عایق در سنوات گذشته و در مرمت‌های مختلف اضافه شده و با ساختار بنا متناسب نیست | مرمت این بناها یک کار فنی و تخصصی است که حتمأ از گروه‌های متخصص با مشورت تهران برای مرمت این ابنیه استفاده می‌کنیم.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از همدان‌پرس؛ 22 خرداد ماه امسال در همدان پرس گزارشی با عنوان «سقف آرامگاه بوعلی سینا ترک خورده و نم پس می‌دهد/ ترمیم سقف آرامگاه بوعلی در هاله‌ای از ابهام» منتشر شد و منتظر واکنش مقامات به این گزارش بودیم، تا اینکه امروز برای پیگیری این گزارش با مدیرکل میراث فرهنگی استان تماس گرفته شد.


علی مالمیر در این تماس بحث «نم پس دادن سقف آرامگاه را تأیید کرد» و با بیان اینکه گوشه‌هایی از سقف آرامگاه شیخ الرئیس نم پس می‌دهد، اظهار کرد: موضوع چکه کردن سقف آرامگاه در سنوات گذشته رخ داده است.

وی افزود: برای مرمت سقف این بنای باشکوه سال گذشته عایقی توسط یک پیمانکار از تهران اجرا شد که متأسفانه در فصل بارندگی متوجه شدیم در بعضی نقاط هنوز ترمیم انجام نشده و سقف نم پس می‌دهد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به اینکه از پیمانکار مجری طرح  مرمت عایق سقف آرامگاه خواسته‌ایم مجددأ نسبت به رفع عیب اقدام کند، تصریح کرد: پیمانکار از عایقی خاص استفاده کرده بود که دوباره از این عایق استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی که جنس عایق آیا ایزوگام است؟ گفت: عایق اجرا شده ایزوگام نیست بلکه یک عایق با دوام بیشتر از ایزوگام است البته باید به صورت رو باز کار شود و نمی‌توان روی آن موزائیک کار کرد.

مالمیر در ادامه در پاسخ به این سوال که در طرح اولیه بنا نیز از عایق استفاده شده است؟ بیان کرد:  طرح اولیه اجرا شده توسط معمار بنا یعنی «هوشنگ سیحون» عایق ایزوگام و موزائیک نبوده بلکه این دو نوع عایق در سنوات گذشته و در مرمت‌های مختلف اضافه شده و با ساختار بنا متناسب نیست.

وی اضافه کرد: معمار بنای آرامگاه بوعلی از یک سیستم زهکشی استفاده کرده که حتی با نداشتن عایق هم سقف نم پس نمی‌داده است، البته به نظر می‌رسد این سیستم زهکشی دچار آسیب شده و به همین دلیل بعد از انجام مرمت‌های متعدد در بعضی گوشه‌ها، سقف همچنان نم پس می‌دهد.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان بیان کرد: پیمانکار مجری عایق سقف آرامگاه با درخواست استان همدان از اداره کل موزه‌های کشور بعد از مشاوره‌های فنی انتخاب شده که در ترمیم و مرمت بناهای تاریخی و خاص تخصص دارد.

وی به یکی از دیوارهای درونی کتابخانه آرامگاه بوعلی نیز اشاره کرد و یادآور شد: این دیوار نیز به علت نم پس دادن شوره داده بود که تیم فنی از آن بازدید و بعد از مرمت سقف این دیوار نیز از شوره تمیز شد.

مالمیر با بیان اینکه بناهایی مانند آرامگاه بوعلی سینا همواره به تعمیر و نگهداری نیاز دارند، گفت: مرمت این بناها یک کار فنی و تخصصی است که حتمأ از گروه‌های متخصص با مشورت تهران برای مرمت این ابنیه استفاده می‌کنیم.


http://buali.ir/buali_content/media/image/2016/06/1314_orig.jpg

 

اخبار مرتبط:‌   عصر ایران؛ همدان پیام

منبع: همدان‌پرس
۲ تیر ۱۳۹۵ ۱۰:۱۶
پایگاه اطلاع‌رسانی همدان‌پرس، 31 خرداد 95 - روابط عمومی وامور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا |
تعداد بازدید : ۱,۱۱۱
کد خبر : ۴۴۹

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید