بزرگان اسلام مانند خوارزمی و بوعلی سینا را به جوانان معرفی کنید

بزرگان اسلام مانند خوارزمی و بوعلی سینا را به جوانان معرفی کنید
«مکی سال»، رییس جمهور سنگال در دهمین اجلاس کومیاک با عنوان «نقش جوانان و رسانه‌ها در صلح و ثبات جهان اسلام» گفت: بزرگان اسلام مانند خوارزمی و بوعلی سینا را به جوانان مسلمان معرفی کنید.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا به نقل از خبرگزاری مهر، دهمین اجلاس کمیته دایمی اطلاعات و امور فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی موسوم به «کومیاک» با موضوع «نقش جوانان و رسانه‌ها در صلح وثبات جهان اسلام» در روزهای هشتم و نهم اردیبهشت برگزار و آیین افتتاحیه آن نیز با حضور رییس جمهور وزرای امور خارجه و فرهنگ سنگال و دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، وزرا و نمایندگان عالی‌رتبه بیش از ۳۵ کشور مسلمان از جمله اندونزی، مصر، ترکیه، کویت، پاکستان، عمان، قطر، سودان، الجزایر، مراکش، مالی، تاجیکستان و ... انجام شد.

 

از جمهوری اسلامی ایران نیز سلطان سالکی، کاردار موقت وحسن ذاکری، رایزن فرهنگی کشورمان در سنگال، در این اجلاس حضوری فعال در بخش‌های مختلف داشتند.

 

در مراسم افتتاحیه دهمین اجلاس کومیاک، مکی سال، رییس جمهور سنگال و ایاض امین مدنی، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی، سخنرانی کردند.

 

رییس جمهور سنگال، محور سخنان خود را به مبارزه با خشونت و ترور و لزوم وحدت بین مسلمانان و نیز تقویت ایده گفت‌وگوی بین تمدن‌ها و فرهنگ‌ها و مسأله فلسطین اختصاص داد.

 

وی با اشاره به موضوع اجلاس، ضمن تشریح تمدن دیرین اسلامی، روی آوردن به خشونت به نام دفاع از اسلام و جهاد را حرکتی انحرافی دانست و افزود: باید قابلیت های علمی و فرهنگی اسلام و بزرگان اسلامی که میراث دینی و فرهنگی ما را شکل می‌دهند از جمله خوارزمی، ابوعلی سینا و غزالی را با بهره‌گیری از رسانه‌ها به جوانان خود معرفی کنیم تا بتوانند بر اساس این داشته‌ها مسیر آینده را که اهتمام به علم و دانش و حکمت است، طی کنند.

 

وی همچنین بر حقوق حقه ملت فلسطین تأکید و اعلام کرد که همچون همیشه در قالب کمیته فلسطین، در دفاع از مردم فلسطین در مقابل اسراییل غاصب خواهد ایستاد.

 

در ادامه ایاض امین مدنی، دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی نیز اعمال گروه‌های تروریستی مانند القاعده، الشباب و بوکوحرام را محکوم و عملکرد آنان را برخلاف اسلام و عامل بروز اسلام‌هراسی در بین جهان ارزیابی کرد.

 

وی همچنین تنها راه‌حل مشکلات جهان اسلام را تقویت رویکرد گفت‌وگو بین ادیان، تمدن‌ها و فرهنگ‌ها عنوان و اعلام کرد که همه کشورهای مسلمان، خواهان همزیستی مسالمت‌آمیز با یکدیگر هستند.

 

دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در ادامه سخنان خود ضمن تشریح اوضاع فلسطین از تشکیل دولت مقتدر فلسطینی با مرکزیت مسجدالاقصی حمایت کرد و پیشنهاد داد تا بر اساس شرع مبین اسلام که بر زیارت سه مکان مقدس مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجدالاقصی تأکید کرده، با کمک رسانه‌ها و با همکاری مستقیم دولت فلسطین و دولت‌های اسلامی، اعزام تورهای زیارتی در سطح گسترده به مسجدالاقصی برنامه‌ریزی شود.

 

به گفته ایاض امین مدنی، این امر باید به عنوان حقی مسلم از رژیم صهیونیستی مطالبه و مقدمه‌ای برای تثبیت قدس شریف به عنوان مرکزیت دولت فلسطین شود.

 

وی همچنین از دولت‌های عضو خواست که در زمینه همکاری مشترک رسانه‌ای برای تقویت و نشان دادن اسلام موجه، تلاش بیش‌تری کنند.

 

پس از مراسم رسمی افتتاحیه، اجلاس وارد دستورکار شد و کشور سنگال به عنوان رییس و ایران، مصر و فلسطین، به عنوان نواب رییس انتخاب شدند.

 

امبای نیک، وزیر فرهنگ و ارتباطات سنگال، ریاست جلسه را برعهده گرفت و پس از آن بحث و بررسی بر روی بیانیه پایانی و قطعنامه‌ها و مصوبات اجلاس آغاز شد که مطالب مطروحه در خصوص مسأله فلسطین و همکاری‌های فرهنگی کشورهای عضو  با اکثریت آرا به تصوصیب رسید.

 

بنا بر اعلام این گزارش، در بیانیه پایانی دهمین اجلاس کومیاک، از برگزاری موفقیت‌آمیز دهمین اجلاس وزاری فرهنگ کشورهای اسلامی که در سال گذشته در تهران برگزار شد نیز تقدیر به عمل آمد.

 

در حاشیه برگزاری این اجلاس، هیأت ایرانی با امبای نیک، وزیر فرهنگ سنگال در خصوص برنامه‌های اجلاس و روابط فیمابین دیدار و گفت‌وگو کردند.

 

مصاحبه رایزن فرهنگی کشورمان در سنگل با شبکه های رادیو تلویزیونی محلی از دیگر برنامه‌های حاشیه اجلاس بود که در آن حسن ذاکری رویکرد ایران درباره جایگاه رسانه‌ها و نیز جوانان برای ایجاد تحول اساسی در کشورهای مسلمان و ثبات و صلح را تشریح کرد.

 

وی همچنین روابط فرهنگی بین ایران و سنگال را عمیق توصیف کرد و بر نقش طریقه‌های دینی سنگال در جلوگیری از نفوذ دیدگاه‌ها و برداشت‌های خشونت‌آمیز از اسلام تأکید کرد.

 

دبیرخانه دایمی کومیاک در داکار، پایتخت کشور آفریقایی سنگال قرار دارد و رییس جمهور این کشور، ریاست کمیته دایمی اطلاعات و امور فرهنگی سازمان کنفرانس اسلامی موسوم به «کومیاک» را بر عهده دارد.

 

 

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ ۱۵:۳۹
خبرگزاری مهر، چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا |
تعداد بازدید : ۱,۶۰۶
کد خبر : ۳۴۱

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید