دکتر ابراهیمی در دیدار با رئیس بنیاد بوعلی سینا: دانش مسلمین بر دوش ابن‌سینا شکل گرفته است

دکتر ابراهیمی در دیدار  با رئیس بنیاد بوعلی سینا: دانش مسلمین بر دوش ابن‌سینا شکل گرفته است
رئیس بنیاد بوعلی‌سینا در دیدار با رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میراث حکمت و پزشکی بوعلی‌سینا را مایه افتخار ایران و جهان دانست و بر دفاع از ایرانی و شیعی بودن این شخصیت در مجامع علمی و فرهنگی جهان تأکید کرد.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، در نشست مشترک مسئولان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و اعضای بنیاد بوعلی‌سینا در تهران؛ دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و عضو هیئت امنای بوعلی‌سینا، با ارایه گزارشی از فعالیت ‌های این سازمان در 80 رایزنی فرهنگی در 60 کشور جهان، شهرت و مورد توجه بودن آثار بوعلی‌سینا در کشور های مختلف را زمینه ساز کارهای مشترک و اثر‌گذار بین‌المللی در این زمینه بیان کرد و گفت: با وجود این که در کشور های آسیای میانه نسبت به بوعلی‌سینا ارادت و محبت وجود دارد، اما تنها ایشان را در زمینه طب و قانون بوعلی می‌شناسند و با حکمت و فلسفه ایشان آشنایی زیادی ندارند. واقعیت این است که جناب بوعلی خدمات شایسته‌ای به بشریت کرده و اگر همه فعالان فرهنگی کشور جمع شوند، شاید یک هزارم خدمتی که ایشان کرده، نمی‌توانند انجام دهند.

 

دکتر ابراهیمی با اشاره به کارنامه علمی بوعلی‌سینا گفت: بوعلی‌سینا فلسفه مشاء را تقویت و ماندگار کرد و سلسله‌ای علمی بعد از ایشان وامدار تلاش و کار علمی او بوده‌اند. اگر ما به دانش مسلمین در گذشته تاریخی افتخار می‌کنیم؛ این دانش با تکیه بر دوش ابن‌سینا شکل گرفته است.

 

عضو هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا؛ همکاری رایزنی‌ های فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور با بنیاد را در زمینه شناسایی ابن‌سینا‌ پژوهان و گردآوری تصاویر نسخ خطی، مقالات و کتب درباره آثار بوعلی، برگزاری همایش‌ های مشترک، چاپ، انتشار و معرفی آثار بوعلی به زبان ‌های مختلف دنیا و ارتباط با مراکز علمی مرتبط را از جمله برنامه‌ هایی ذکر کرد که می‌تواند در همکاری‌ های آتی دو طرف مورد توجه قرار گیرد.

 

آیت‌الله ‌غیاث‌الدین ‌طه‌محمدی، رئیس بنیاد بوعلی‌سینا نیز با اشاره به تأثیر ابن‌سینا در روش علمی و دانشمندان پس از خود، گفت: ابن‌سینا در الهیات جوری درخشیده است که ملاصدرا پیرو او محسوب می‌شود.

 

نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به برپایی همایش بین‌المللی شهریور سال 1383 در همدان؛ اضافه کرد: در سال 83 که تقدیر ما را به همدان کشاند، کنگره بزرگداشت بزرگی برای شیخ‌الرئیس با حضور 15کشور جهان برگزار شد که اساس این بنیاد از آن سرچشمه می‌گیرد.

 

رئیس بنیاد بوعلی‌سینا، وجود انبوه مشاهیر عالی مقام در ایران را مایه مباهات دانست و گفت: از میان همه کشور های جهان، هیچ کس به اندازه ایران این قدر مشاهیر و مفاخر ندارد. جناب ابن‌سینا، گل سرسبد مشاهیر ایران و جهان است. انصافاً شخصیتی است که در قلب ملل جهان جای دارد و حیف است که مورد بی مهری قرار گیرد. تأسیس این بنیاد برکات زیادی داشته است و با توجه به این که دنیا این انسان بی‌بدیل را فقط از زاویه طب می‌شناسد، امیدواریم با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ جنبه‌ های علمی، فلسفی و عرفانی شیخ‌الرئیس چه در داخل و چه در خارج از کشور برای مخاطبان و دوستداران معرفی شود.

 

یوسف شاه‌حسینی، عضو هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا نیز با ارایه گزارشی از فعالیت ‌های علمی بنیاد، گفت: یکی از مباحث و برنامه‌ های در دست اجرا در بنیاد، بحث ظرفیت‌شناسی بوعلی‌سینا‌ پژوهی در کشور های دیگر است که انتظار می‌رود با همکاری و فعال شدن رایزنی ‌های فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور، با قوت و قدرت ادامه پیدا کند.

 

شاه‌حسینی همچنین درباره تشکیل مجمع جهانی همیاران سینوی، برای همگرایی بین علاقه‌مندان ابن‌سینا‌‌ پژوهی در جهان توضیحاتی ارایه کرد و گفت: این مجمع تشکیلات پر تشریفاتی نخواهد بود ولی قابلیت ‌های موجود در زمینه شناخت و معرفی هر چه بیشتر میراث بوعلی‌سینا را آشکار و تقویت خواهد کرد.

 

عضو هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا، توزیع بسته‌ های فرهنگی برای معرفی شیخ‌الرئیس و سایر بزرگان حوزه تمدنی اسلام و ایران با همکاری بنیاد بوعلی و سازمان فرهنگ و ارتباطات را در کشور های دیگر در معرفی هر چه بیشتر جامعه دانشگاهی و علاقه‌مندان به فلسفه و طب اسلام و ایران مؤثر دانست و گفت: امیدواریم در سال‌ های آینده چهره جهانی شیخ‌الرئیس به عنوان دانشمند ایرانی، بیش از امروز برای عالمان و متفکران و دانشگاهیان در مراکز علمی و فرهنگی جهان شناخته شده باشد.

 

بنابر این گزارش، در این نشست قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شهروز فلاحت‌پیشه مشاور سازمان و مدیر ‌‌کل سازمان ‌های بین‌المللی و موافقت‌‌نامه ‌های فرهنگی، فاضل عبادی مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و توکل دارائی مدیر امور بین‌الملل بنیاد بوعلی نیز حضور داشتند.      

 

 

۳ تیر ۱۳۹۳ ۱۰:۰۴
روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا |
تعداد بازدید : ۱,۹۶۲
کد خبر : ۲۹۲

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید