قانون بوعلی سینا به 15 زبان دنیا ترجمه شده است

قانون بوعلی سینا به 15 زبان دنیا ترجمه شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کتاب قانون تاکنون به بیش از 15 زبان دنیا ترجمه و بیش از 20 بار توسط افراد مختلف به زبان لاتین ترجمه و چاپ شده است.

 

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا، سید حبیب‌اله موسوی بهار با بیان اینکه کتاب قانون معتبرترین و قدیمی‌ترین منبع علم طب در جهان است اظهار داشت: نگارش کتاب قانون در حدود سال 430 هجری قمری توسط دانشمند بزرگ شیخ‌الرئیس بوعلی سینا به اتمام رسیده و نخستین ترجمه آن به لاتین در سال 510 هجری قمری یعنی 80 سال بعد تألیف کتاب چاپ شده است.

 

وی افزود: کتاب قانون بسیار زود در جهان خصوصأ غرب شناخته و به لاتین ترجمه شده است، زمانی­ که گوتنبرگ دستگاه چاپ را اختراع کرد، در ابتدا کتاب مقدس و قانون بوعلی سینا را به خاطر اهمیت آن به چاپ رساند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان ابراز داشت: چاپ کتاب قانون در غرب در سال‌های اولیه بعد از نگارش نشان از اهمیت بسیار زیاد این کتاب دارد و کتاب قانون بنیان علم طب در جهان به شمار می‌رود.

 

وی با اشاره به اینکه کتاب قانون بیش از 20 بار توسط افراد مختلف به لاتین ترجمه شده است تصریح کرد: کتاب قانون به بیش از 15 زبان دنیا ترجمه شده و آخرین چاپ کتاب قانون به لاتین در سال 2013 است که نشان از اهمیت و استفاده از این کتاب دارد.

 

دکترموسوی بهار اظهار داشت: قانون کتابی اصیل و منبع اصلی علم طب همیشه می‌توان از آن استفاده و چیزهای جدیدی را از آن آموخت.

 

وی با بیان اینکه کتاب قانون در زمانی که در دنیا علمی نبوده و یا بیسار کم بوده تمام دانش زمان و دانش خود بوعلی سینا را یکجا جمع‌آوری و به جامعه ارائه کرده است بیان داشت: کتاب قانون پایه و اساس علم طب قرار گرفته و هنوز هم به عنوان منبع و مرجع اصلی طب سنتی استفاده می‌شود.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: برگزاری همایش هزاره تألیف کتاب شریف قانون در همدان باعث افتخار همگان است و بخشی از نگارش کتاب قانون در همدان بوده و شیخ‌الرئیس بوعلی سینا باعث سربلندی همه مردم همدان است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه اساتید و پزشکان علوم پزشکی و طب سنتی و حتی اساتید و دانشجویان رشته‌های دیگر مانند فلسفه در همایش هزاره تألیف کتاب قانون شرکت می­کنند ابراز داشت: بوعلی سینا فقط در طب سرآمد نیست بلکه در علوم دیگری چون فلسفه، ریاضی و نجوم نیز سرآمد است.

 

موسوی بهار افزود: بوعلی سینا به عنوان بزرگ‌ترین دانشمند علم طب دنیا در همدان آرمیده و باید ما مقام این دانشمند شهیر را به اندازه نام و جایگاه علمی او گرامی بداریم.

 

 

۱ آبان ۱۳۹۲ ۰۹:۰۳
روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا |
تعداد بازدید : ۳,۶۱۴
کد خبر : ۲۴۵

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید