طب سنتی باید در کنار طب مدرن قرار گیرد

طب سنتی باید در کنار طب مدرن قرار گیرد
نشست احیای طب سنتی در همدان عصر شنبه 20 اسفندماه در سالن اجتماعات مخابرات با حضور پزشکان و اطبای طب سنتی و فعالان و علاقه‌مندان در این زمینه تشکیل شد.

 

آیت‌ا... غیاث‌الدین طه‌محمدی، رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا در این نشست که به میزبانی بنیاد بوعلی‌سینا برگزار شد،اظهار داشت: امروزه همه ما مسئولیت سنگینی در احیای طب سنتی بوعلی سینا داریم تا هر یک به بخشی از این میراث کهن و فوق‌العاده ارزشمند توجه کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، وی با اشاره به جایگاه والای ابن سینا و نبوغ وی، افزود: جای تأسف دارد که برخی افراد سعی می‌کنند تا ارزش خدمات این محقق را پایمال کنند این در حالی است که تمام دنیا ابوعلی سینا را به عنوان طبیبی حاذق می‌شناسند.

 

رئیس بنیاد علمی فرهنگی بوعلی‌سینا با اشاره به پیشرفت‌های قابل تأمل طب جدید خاطر نشان کرد: ما به هیچ عنوان طب جدید را تخریب نمی‌کنیم بلکه تلاش داریم تا طب سنتی را به عنوان طب مکمل در کنار آن به کار ببریم.

 

وی با بیان اینکه مصرف بی‌رویه داروهای شیمیایی از طرفی و اشتباهاتی که در تجویز این داروها صورت می‌گیرد، از جمله معایب طب جدید محسوب می‌شود، تصریح کرد: بر این اساس لازم است توجه ویژه‌ای به طب سنتی شود چرا که هزینه کمتری در بردارد و از عوارض کمی هم برخوردار است.

 

محمدی بیان کرد: اگر نگاهی به گذشته و وضعیت زندگی روستاییان داشته باشیم خواهیم دید که اگر چه مردمان آنجا دسترسی آسانی به پزشک و خدمات درمانی ندارند اما با بهره‌گیری از همین طب سنتی بسیاری از مشکلات خود را حل می‌کنند این در حالی است که امروزه افراد با کوچکترین مشکل به پزشک مراجعه کرده و حجم بالایی از داروهای شیمیایی را مصرف می‌کنند.

 

وی ابراز داشت: لازم است با نگاه ویژه به طب سنتی از ظرفیت‌های موجود در این زمینه استفاده کنیم و به سمتی پیش رویم که از تمام نقاط کشور و حتی دنیا برای درمان با طب سنتی به همدان مراجعه کنند.رضا صفی‌آریان عصر امروز در نشست احیای طب سنتی در همدان با بیان اینکه طب سنتی بحث بسیار مهمی است که به تدریج جای خود را در طب دنیا باز می‌کند، اظهار داشت: تمام کسانی که با رشته طب سر و کار دارند، به این نتیجه رسیده‌اند که یک سری از بیماری‌های مزمن ما با طب غربی، صنعتی یا جدید درمان نمی‌شود.

 

وی افزود: اینکه روش‌های متعدد درمانی برای یک بیماری در نظر گرفته می‌شود نشانگر این است که طب جدید از درمان برخی از بیماری‌ها، عاجز است و بر این مبنا باید به طب سنتی بازگردیم و از این طب نیز به عنوان طب مکمل در درمان بیماری‌ها کمک بگیریم.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ما به هیچ عنوان منکر دانش پزشکی نوین نمی‌شویم، عنوان کرد: درصدد آن هستیم که این دانش نوین را با طب سنتی تکمیل کنیم.

 

وی ابراز داشت: متأسفانه در یک قرن اخیر که طب غربی به کشورهای شرقی و خصوصاً ایران وارد شد، به شدت طب سنتی را کنار زد و در مقاطعی حتی به عنوان جرم به آن می‌نگریست اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مسئولان به این سمت گرایش پیدا کردند که باید از ظرفیت طب سنتی در کشور استفاده کرد.

 

صفی‌آریان با اشاره به مقبره بوعلی سینا در همدان‌ عنوان کرد: باید سعی کنیم در زمینه شناخت بوعلی و دانش وی برنامه‌های مشخصی انجام شود تا بر این اساس سرمایه‌گذاری نیز در این زمینه صورت گیرد چرا که اگر طب سنتی در همدان رونق گرفته و شناخته شود، از استان‌ها و حتی کشورهای دیگر نیز برای درمان به همدان مراجعه خواهند کرد که این یک نوع، سرمایه‌گذاری است.

 

وی تأکید کرد: به جای ایجاد کارخانه های متعدد که آلودگی محیط زیستی نیز برای همدان در پی دارند، باید به سمت ایجاد و راه‌اندازی مرکز علمی طب سنتی در استان سوق پیدا کنیم چرا که نتایج گرانسنگی در پی دارد.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: به واسطه ایجاد و راه‌اندازی مرکز علمی طب بوعلی‌سینا در همدان، بسیاری از مشکلات اقتصادی استان نیز حل می‌شود چرا که این مرکز مراجعان بسیاری‌ از اقصی نقاط کشور و حتی دنیا خواهد داشت که به نوبه خود بحث جذب گردشگر را نیز محقق می‌کند.

 

وی در پایان سخنانش عنوان کرد: با راه‌اندازی مرکز علمی طب بوعلی‌سینا، بسیاری از وابستگی‌های به نظام سلطه غرب که شرکت‌های دارویی بر ما وارد کرده‌اند نیز، نجات پیدا می‌کنیم که این امر بسیار مهم و شایان توجهی است.

 

محمود خدادوست نیز در این نشست اظهار داشت: از آنجایی که هدف طب سنتی حفظ سلامت افراد و ارائه توصیه‌های بهداشتی به آنان است، باید توجه ویژه‌ای به این مهم معطوف شود.

 

وی با اشاره به وجود مقبره ابن سینا در همدان، ابراز داشت: این مقبره و شخص ابن سینا متأسفانه آنچنان که باید مورد توجه ما قرار نگرفته است و به عنوان نمونه در ایران تنها یک بار کتاب قانون ابوعلی سینا تجدید چاپ شده در حالی که کشورهای اروپایی بارها و بارها این کتاب را چاپ کرده‌اند و از مطالب مفید آن بهره برده‌اند.

 

نایب رئیس انجمن طب سنتی ایران عنوان کرد: در زمانی که کشورهای اروپایی با بهره‌گیری از طب سنتی ابن سینا، دانش پزشکی خود را متحول ساختند، بسیاری از مردم ما با این مطالب علمی و مفید به گونه‌ای برخورد کردند که کمتر کسی حاضر شد برای سلامت و درمان خود به این مطالب مراجعه کند.

 

وی همچنین یادآور شد: نزدیک به 30 سال پیش، زمانی که سازمان جهانی بهداشت در طی تحقیقات خود متوجه شد که 80 درصد افرادی که به هیچ گونه خدمات پزشکی دسترسی ندارند اما از سلامت کامل برخوردار هستند، به این نتیجه رسید که به طور قطع این طب سنتی است که سلامتی مردم را تأمین کرده و بر این مبنا نیز به این مهم توجه بیشتری نشان داد.

 

خدادوست خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از کشورها از ظرفیت‌های موجود در طب سنتی استفاده کرده و حتی این موضوع را در نظام بیمه‌ای خود نیز لحاظ کرده‌اند.

 

وی با اشاره به دلایل توجه سازمان جهانی بهداشت به طب سنتی هر منطقه، تصریح کرد: خصوصیت ذاتی طب سنتی که ریشه در فرهنگ مردم هر منطقه دارد از جمله این دلایل بود چرا که مردم موضوعی که با فرهنگ آنها عجین شده است را راحت‌تر می‌پذیرند.

 

رئیس مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با بیان اینکه بحث کل‌نگر بودن در طب سنتی و طب مکمل از دیگر ویژگی‌های طب سنتی است، گفت: این روند به گونه‌ای است که انسان را به مثابه سیستمی یکپارچه می‌بیند و بر همین اساس نحوه تشخیص و روش‌های درمان آن متفاوت از روش‌های جزئی‌نگری است که در طب جدید معمول است.

 

وی با بیان اینکه ویژگی در دسترس بودن خدمات طب سنتی از مزایای دیگر این طب محسوب می‌شود، افزود: به طوری که در هر منطقه و متناسب با مزاج مردمان آن، گیاهان خاصی رشد می‌کنند که با مناطق دیگر متفاوت است.

 

نایب رئیس انجمن طب سنتی ایران عنوان کرد: ما هیچگاه به دنبال این نیستیم که به طور کامل طب جدید را کنار بگذاریم و تنها از طب سنتی استفاده کنیم بلکه معتقدیم جامعه پزشکی ما باید به سمتی پیش رود که در کنار تمام دستاوردهای خود برای تأمین سلامت مردم به شیوه‌ها و روش‌های خود توجه داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه بی‌تردید طب سنتی ظرفیتی دارد که همه دنیا از آن بهره می‌برند، یادآور شد: بر همین اساس اگر ما نیز  بتوانیم دانش و استفاده از طب سنتی را در جامعه بیشتر کنیم علاوه بر اینکه به اخلاق پزشکی خود توجه داشته و این ظرفیت ها را شناخته ایم، باعث افزایش سطح اعتماد مردم به پزشکان نیز شده‌ایم.

 

خدادوست تاکید کرد: برای ترویج و احیای طب سنتی لازم است آموزش را از دوره بهورزی تا مقاطع بالاتر انجام داد و این دانش به صورت آکادمیک و صحیح صورت گیرد.

 

وی در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: اگر چه در زمینه فرهنگ‌سازی طب سنتی مشکلی وجود ندارد اما باید تلاش کرد تا این دانش در فضاهای دانشگاهی به درستی نهادینه شود.

 

این نشست با همکاری دانشگاه علوم پزشکی همدان و نیز شرکت فنی مهندسی دشت خضراء برگزار شد.

 

۲۱ اسفند ۱۳۹۰ ۰۹:۵۳
روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا |
تعداد بازدید : ۳,۱۸۶
کد خبر : ۱۶۰

ارسال نظر


برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم اینجا کلیک کنید.

همدان - بنای آرامگاه بوعلی‌سینا - ساختمان اداری بنیاد بوعلی‌سینا

 ۹۸۸۱۳۸۲۶۳۲۵۰+ -  ۹۸۸۱۳۸۲۷۵۰۶۲+

info@buali.ir

برای دریافت پیامک‌های بهداشتی در زمینه طب سینوی، کلمه طب را به شماره ۳۰۰۰۱۸۱۹ ارسال کنید