غلظت
خون بالا بیماریای است که در آن گلبولهای قرمز موجود در خون افزایش مییابند و اگر
به موقع تشخیص داده نشود میتواند زندگی فرد را تهدید کند.
متاسفانه
هیچ درمان قطعی برای غلظت خون بالا وجود ندارد اما پزشکان با تجویز بعضی داروها مثل
آسپرین آن را کنترل میکنند. در طب سنتی هم روشهایی برای کاهش غلظت خون توصیه شده
که در ادامه میخوانید:
ورزش
کردن، دیر نخوابیدن، ایستاده غذا نخوردن، نوشیدن آب ولرم و کنترل خشم و استرس موجب
کاهش غلظت خون میشود.
مصرف
برنج با شوید، گشنیز یا سماق در کاهش غلظت خون بسیار مفید است.
از
بهترین رقیقکنندههای خون میتوان به خاکشیر، سکنجبین، سرکهشیره، گلگاوزبان، چای
به و میوههای قرمزرنگ (مثل گیلاس، آلبالو، ذغالاخته، انار، شاتوت)، زرشک سیاه، کاسنی،
شاهتره و خوراکیهای ترشمزه (سرکه، آبلیمو، نارنج) اشاره کرد.
انواع
خورشتهای کنگر، به، آلواسفناج، خورشت لوبیاسبز، فسنجان، خلال و قیمه، همگی رقیقکننده
خون یا بهعبارتی تعدیلکننده اخلاط در بدن هستند.
برای
کاهش غلظت خون آبگوشت مرغ هم بسیار توصیه میشود که بهجای نخود، لپه دارد و اگر با
غوره تازه مصرف شود، عمل رقیق کردن خون را بیشتر میکند.
خون
گیری از طریق فصد و زالو در درمان غلظت خون بسیار مؤثر است که حتماً باید زیر نظر پزشک
و با در نظر گرفتن میزان قوت بدن فرد انجام پذیرد.
یادتان
باشد غلظت خون بالا تنها از راه آزمایش خون مشخص میشود اما متخصص طب سنتی از طریق
نبض، تیرگی چهره، کبودی لب و رؤیت خون از طریق حجامت هم میتوانند به غلظت خون پی ببرند.
منبع: روزنامه اطلاعات؛ شنبه ۲۸ تیرماه ۱۳۹۹